محمدرضا طاهری با اشاره به این که فعالیت پرورش آبزیان همسو با فعالیتهای کشاورزی است، افزود: آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور کرده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام میشود.
این مسئول ادامه داد: با اندک تمهیدات در استخرهای ذخیره آب کشاورزی میتوان ضمن تامین هدف ذخیره آب کشاورزی و مدیریت آبیاری مزارع، امکان پرورش ماهی به نحو مطلوب را فراهم کرد.
طاهری افزود: بهره برداری دومنظوره و بهینه از آب کشاورزی در تولید آبزیان، ایجاد اشتغال مولد مستقیم و غیر مستقیم در روستا، کاهش مهاجرت از روستا به شهر، تقویت اقتصاد خانوار کشاورزان از طریق ایجاد یک درآمد جنبی مطمئن و قابل توجه، افزایش تولید ماهی و پروتئین سفید حیوانی مرغوب و افزایش ضریب امنیت غذایی کشور از جمله مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی است.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان ۲ هزار و ۵۰۰ تُن آبزیان پرورشی در استان قم تولید شده و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری به ۲ هزار و ۷۰۰ تُن برسد.
طاهری افزود: طی سال گذشته در این استان ۸ میلیون قطعه ماهی زینتی تولید شده است و پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال جاری به ۹ میلیون قطعه در سال برسد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه آبزی پروری در استان قم اضافه کرد: توسعه روشهای نوین پرورش آبزیان، توسعه مکانیزاسیون در آبزی پروری، تجهیز مرکز مزارع پرورش ماهی به انواع تجهیزات نوین پرورش ماهی و افزایش تولید آبزیان مانند نانو حباب و فوم فراکشنر، سامانههای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب و مهندسی مجدد استخرهای ذخیره آب کشاورزی به منظور افزایش بهرهوری در تولید آبزیان از اهم فعالیتهای ما در راستای آبزی پروری است.
نظر شما